מהירות אתר
מדוע מהירות האתר חשובה?
שפר את מהירות דף האינטרנט
אם לאתר לוקח זמן רב לטעון, עלולות להיות לכך השפעות שליליות על חווית המשתמש, תעבורת האתר וקידום אתרים. לאתרים המותאמים לביצועים יש יתרון על פני אתרים איטיים.
מהירות האתר, או ביצועי האתר, מתייחסת למהירות שבה דפדפן מסוגל לטעון דפי אינטרנט פונקציונליים מלאים מאתר נתון. אתרים בעלי ביצועים גרועים המוצגים באיטיות בדפדפן עלולים להרחיק משתמשים. לעומת זאת, אתרים שנטענים מהר בדרך כלל יקבלו יותר תנועה ויחסי המרה טובים יותר.
מדוע מהירות האתר חשובה?
מחקרים רבים הוכיחו שמהירות האתר משפיעה על שיעור ההמרה (או, הקצב שבו משתמשים משלימים פעולה רצויה). לא רק שיותר משתמשים נשארים באתרים בעלי טעינה מהירה, הם גם ממירים בקצבים גבוהים יותר בהשוואה לאתרים איטיים יותר. מספר חברות גילו שירידה בזמן טעינת הדפים של כמה אלפיות שניות מגדילה את ההמרות:
Mobify גילתה שהקטנת זמן הטעינה של דף הבית שלהם ב-100 אלפיות השנייה הביאה לעלייה של 1.11% בהמרה מבוססת הפעלה
הקמעונאי AutoAnything חווה עלייה של 12-13% במכירות לאחר קיצוץ זמן טעינת הדפים בחצי
Walmart גילתה ששיפור זמן טעינת הדפים בשנייה אחת הגדיל את ההמרות ב-2%
כתוצאה מכך, שיפור ביצועי האתר הוא חלק עצום מאופטימיזציית שיעור ההמרות.
קצב הקפיצה:
שיעור היציאה מדף הכניסה הוא אחוז המשתמשים שעוזבים אתר לאחר צפייה בעמוד אחד בלבד. סביר להניח שמשתמשים יסגרו את החלון או ילחצו משם אם דף לא נטען תוך מספר שניות. BBC גילה שהם איבדו 10% מסך המשתמשים שלהם עבור כל שנייה נוספת שלקח לדפים שלהם להיטען.
שיטות עבודה מומלצות לקידום אתרים:
מכיוון שגוגל נוטה לתעדף קבלת מידע רלוונטי למשתמשים במהירות האפשרית, ביצועי האתר הם גורם חשוב בדירוג החיפוש בגוגל. ביצועי האתר במכשירים ניידים חשובים במיוחד לקידום אתרים.
חוויית משתמש:
זמני טעינה ארוכים של עמודים וזמני תגובה גרועים לפעולות המשתמש יוצרים חווית משתמש גרועה. ההמתנה לטעינת התוכן הופכת מתסכלת עבור המשתמשים ועלולה לעורר אותם לעזוב את האתר או האפליקציה לחלוטין.
אילו גורמים משפיעים על מהירות האתר?
משקל עמוד:
כמות המשאבים שאתר צריך לטעון משפיעה מאוד על ביצועי האתר. קובצי JavaScript גדולים, תוכן וידאו, קבצי CSS כבדים ותמונות בחדות גבוהה, כולם מוסיפים "משקל" משמעותי, או זמן טעינה, לדף אינטרנט. כדי לחזור לדוגמה של המסעדה, מלצר המגיש 10 מנות לשולחן במקום שתיים או שלוש ישרת את השולחן לאט יותר; באופן דומה, דף שצריך יותר משאבים לטעינה ייטען לאט יותר.
שמירה על אתרי אינטרנט קלים (כלומר, גדלי קבצים קטנים ודפים בטעינה מהירה) נעשתה קשה יותר ככל שטכנולוגיות האינטרנט הגדילו את היכולות ואתרי האינטרנט הפכו מורכבים יותר. מיישומי עמוד בודד הדורשים מספר פונקציות JavaScript לדפים עם מודעות קופצות של צד שלישי ועד לדפי בית עם רקע נע, מפתחים יכולים להוסיף יותר פונקציונליות מאי פעם לדפי אינטרנט, וכתוצאה מכך, משקל העמוד הכולל הממוצע עולה.
תנאי רשת:
גם אם אתר אינטרנט מתוכנן להיות קל משקל, ייתכן שהוא לא ייטען במהירות בדפדפנים עקב איטיות ברשת. ציוד הרשת המקומי בשימוש ואיכות השירותים של ספק שירותי האינטרנט משפיעים על קישוריות הרשת. בנוסף, למכשירים ניידים המשתמשים ב-3G או 4G במקום להתחבר לאינטרנט באמצעות WiFi, יהיו בדרך כלל חיבורי רשת איטיים יותר. למרות שזה ברובו בידי המפתחים, יש עדיין טכניקות לאספקת משאבי אינטרנט במהירות, אפילו בחיבורים איטיים. הטכניקות כוללות צמצום , דחיסה ואירוח תוכן עם CDN .
מיקום אירוח:
אם התוכן צריך לנסוע דרך ארוכה כדי להגיע למקום שבו הוא נחוץ, זה גורם לכמות אחזור גבוהה של הרשת . לדוגמה, אם קובצי HTML ו-CSS של אתר מתארחים במרכז נתונים באוהיו, והתמונות שלו מתארחות במרכז נתונים בפלורידה, משתמש בחוף המערבי יצטרך לחכות בזמן שכל הקבצים הללו יעברו אלפי קילומטרים למכשיר שלהם.
איך מפתחים יכולים למדוד את מהירות האתר שלהם?
מספר חברות וארגונים מציעים מבחני מהירות אתרים. מבחני מהירות רבים מסוגלים לזהות אלמנטים בודדים של דף אינטרנט שמאטים את הדף, בנוסף לספק מדדי ביצועים.
אילו מדדי ביצועי אתרים חשובים?
זמן טעינה הוא משך הזמן שלוקח לדף אינטרנט שלם להופיע בדפדפן, כלומר יש למלא כל בקשת HTTP . כמעט כל עמוד באינטרנט ידרוש מספר בקשות HTTP, מכיוון שצריך לטעון משאבים מרובים בנוסף ל-HTML הבסיסי של הדף.
גודל העמוד הוא גודל הקובץ הכולל של כל המשאבים שצריך לטעון כדי שהדף יפעל. גודל העמוד משפיע על משך הזמן שלוקח לדפדפן לטעון את הדף, וזה יכול גם להשפיע רבות על משתמשים בנייד, שעשויים לשלם עבור נתונים בזמן שהם טוענים דפי אינטרנט.
Time To First Byte (TTFB) מודד את משך הזמן בין בקשת הדפדפן לדף אינטרנט ועד להגעת הבייטים הראשון של התגובה. זמן הטעינה הכולל חשוב יותר , אבל TTFB עדיין נלקח בחשבון בעת הערכת ביצועי האתר, וזה עשוי להשפיע על SEO.
מספר הנסיעות הלוך ושוב מודד כמה פעמים בקשה/תגובה צריכה לנסוע כל הדרך לשרת מקור ובחזרה. ככל שדף אינטרנט דורש יותר נסיעות הלוך ושוב, זמן האחזור גדול יותר.
זמן נסיעה הלוך ושוב (RTT) הוא משך הזמן שלוקח לבקשות לבצע נסיעה הלוך ושוב, כלומר הבקשה מגיעה לשרת המקור והתגובה חוזרת למכשיר ששלח את הבקשה.