Contact Us Buttons
User login
WMS
WMS
WMS:
מערכות ניהול מחסנים המריאו משמעותית לאחרונה. לא רק שהקנייה המקוונת גדלה יחד עם השימוש בטלפון נייד ובאינטרנט, אלא שהמגיפה האיצה את הצורך בפתרונות יעילים ואוטומטיים לחברות המוכרות באינטרנט.
עם דרישות כאלה המוצבות לעסקים לספק סחורה בזמן ומדויק, יחד עם המורכבות של רישום רב-ערוצי וניהול שליחים, הזן החדש של מערכות ניהול מחסנים הוא למעשה הכרח עבור מחסנים, 3PLs וקמעונאי מסחר אלקטרוני. להתחרות.
מהי מערכת ניהול מחסן (WMS)?
מערכת ניהול מחסן (WMS) היא אפליקציה המסייעת למפעילי מחסנים ו-3PLs לשלוט ולעקוב אחר רמות המלאי, ההזמנות והמשלוחים במחסן. על ידי אוטומציה של הרבה מהמשימות הקשורות לניהול מחסן, כגון מעקב אחר רמות המלאי, חישוב פריסות האחסון היעילות ביותר ויצירת רשימות בחירה, מערכת ניהול מחסן יכולה לעזור לעסקים לשפר את היעילות והפרודוקטיביות הכוללת שלהם.

ניתן להשתמש ב-WMS עבור מחסנים קטנים וגדולים כאחד, אך מגיעה לכשעצמה עם קומות של למעלה מ-20,000 רגל מרובע והדרישות המוצעות מתחילות להיות מורכבות. ברמה זו ומעלה היא מכונה לפעמים מערכת ERP או תכנון משאבים ארגוניים.

למי מיועדות מערכות WMS ?
חשוב לציין שמערכות ניהול מלאי מחסנים אינן מיועדות רק למחסנים. עם מערכת WMS, כל חברה יכולה לנהל את תהליכי המלאי וההפצה שלה בצורה יעילה יותר - לא רק מנהלי מחסנים 3PL. לדוגמה, קמעונאים וסיטונאים כאחד יכולים להשתמש במערכת WMS כדי לנהל טוב יותר את רמות המלאי שלהם, לעקוב אחר תנועות המלאי ולהפיק דוחות על ביצועי המוצר.

כדי לשקול מערכת ניהול מחסנים, אתה יכול להיות מפעיל מחסנים B2B עם מספר מחסנים, או שאתה יכול להיות מותג מסחר אלקטרוני B2C עם רישומים במספר שווקים כמו eBay, Amazon ו-Etsy. כך או כך, תוכנה לניהול מלאי מחסנים יכולה לעזור לך להאיץ את התהליכים העסקיים שלך, כמו גם להפחית את השגיאות ואת זמן הניהול המושקע.

מדוע עלי להשתמש ב-WMS?
WMS טוב מספק יתרונות רבים כולל:
צמצם או הסר גיליונות אלקטרוניים, "ידע שבטי" והזנת נתונים ידנית
הפקת דוחות מפורטים למעקב אחר עלויות
אוטומציה של תהליכי משלוח ותיוג כדי לחסוך זמן עבודה ולהפחית שגיאות
הגדל את יעילות העובדים עם רשימות בחירה אוטומטיות וזרימות עבודה יעילות
השג נראות מלאה לרמות המלאי והמיקומים לטיפול משופר בחומרים

בואו נדבר על פונקציונליות WMS
מוצרי WMS רבים כוללים את התכונות הבאות:

בקרת מלאי
מערכת ניהול מלאי משתמשת במערכות איסוף נתונים כדי לשלוט בתנועת המלאי. אלה יכולים לכלול קידוד בר לכידת נתוני זיהוי אוטומטי (AIDC). אפשרות נוספת היא זיהוי תדרי רדיו (RFID). מערכות איסוף הנתונים פועלות יחד עם סורקים מיוחדים וחומרה אחרת . זה מבטיח מיקום של סחורה בתוך ארבעת הקירות או במקומות רבים.

ניהול משימות
מערכות ניהול עבודה של איסוף והוצאה מכוונות מביאות אוטומציה להקצאות משימות . זה מאפשר איחוד זרימת עבודה, צמצום בזבוז זמן ומאמץ. צוות המחסן משתמש ב"שילוב משימות" כדי להשלים משימות ברצף הגיוני. המשימות עשויות לכלול מילוי מחדש, החזרה, ספירת מחזורים ובחירות. קטיף גלים מאפשר מספר קוטפים באזורים ברחבי המחסן לצורך מילוי הזמנה. עובדים אוספים ואורזים פריטים באזורים אלה מרשימת איסוף מצטברת.

יכולת מעקב
עקיבות המוצר מספקת נראות מלאה של המוצר . המיקום והסטטוס גלויים בכל שלב בתהליך:
קבלת חומרים
מְלַאי
ייצור
הרכבה ומוצרים מוגמרים
אריזה
אחסנה
משלוח ומשלוח סופי ללקוח

ועוד המון פונקציות חיוניות.

כיצד פועלות מערכות ניהול מחסן?
אם פונקציונליות היא ה"מה" ב-WMS, איסוף נתונים הוא ה"איך". מעקב אחר סחורות או חומרים דרך המחסן שלך מייעל את תהליכי הגשמה ומוסיף יעילות. זאת בשל מערכת מרכזית שמקבלת את הנתונים לדיווח ולניתוח.
ניתן להשיג איסוף נתונים במחסן באמצעות קידוד בר או מערכות RFID. כל אחת מהמערכות מניעה יעילות, ומאפשרת פניות למעקב אחר מלאי, רשימות בחירה אוטומטיות ועוד.
לבסוף, איסוף נתונים אוטומטי מבטל תוויות ידניות בכתב יד וניירת שגוזלת זמן. הוא עושה זאת על ידי סריקת הנתונים הקריטיים, הכל מחומרת מחשב נייד או פורטלי RFID.

אז בואו נסתכל על אפשרות איסוף הנתונים הראשונה: בר קידוד. החל משנות ה-50, ברקודים זכו לראשונה לשימוש נרחב בסביבות קמעונאיות. קידוד בר זכה לשימוש נרחב במערכות קופות בסופרמרקט. כיום, ברקודים מוגדרים יכולים לעמוד בדרישות התעשייה כגון GS1 , FDA או GTIN.
בשלב הבא, RFID קיים כבר עשרות שנים. עם זאת, זה היה קורבן של תפיסות שגויות לגבי אופן הפעולה של טכנולוגיית RFID. זה הוביל יצרנים רבים לצפות לתוצאה קסומה, וכתוצאה מכך אכזבה. אבל RFID הקדים את זמנו. אבל היום התגים, התווך והאנטנות התקדמו בצעדי ענק. זה הפך את RFID לפתרון בר-קיימא. כתוצאה מכך, RFID הפך כעת למתחרה עבור חברות המעוניינות לבצע דחיפה לשרשרת אספקה ​​מחוברת.

כיצד ליישם מערכת ניהול מחסן
תְצוּרָה. יישום. הכנה פנימית. כל אלה הם חלק מפרויקט WMS מוצלח ויישא בעלות משלהם. אבל הרבה יהיה תלוי בצרכים האישיים של החברה שלך ובהיקף הפרויקט שלך. ספקי WMS יגבו תעריף שעתי כדי להגדיר ולהתקין את התוכנה שלך. הם ייקחו בחשבון את המפרטים המדויקים ודרישות הפונקציונליות שלך.
יתר על כן, מפתחים צריכים לספק מראש מספר שעות משוער עבור הפרויקט שלך. עלויות התצורה יכולות לעלות אם השינויים חורגים מההיקף הראשוני של הפרויקט. אז זה המקום שבו תכנון יסודי וחשיבה מראש מצדכם יכולים למנוע עלויות עודפות.

זכור גם שמערכת ה-WMS החדשה שלך עשויה לדרוש שינויים במחסן הקיים שלך. האם תצטרך להוסיף Wi-Fi או חיווט עבור עמדות טעינה לחומרה? האם יש צורך לארגן מחדש את מיקומי המלאי, או להוסיף תיוג? פריטים אלה עשויים להעלות את עלות ההשקעה הראשונית של המערכת שלך.

לבסוף , אל תשכח כל עלויות הקשורות לתמיכה או הדרכה מתמשכת. זה רעיון טוב לראות אם ספק ה-WMS שלך מציע גישת "אמן את המאמן". זה מאפשר הכשרה של משתמש-על, או איש נקודות עבור הצוות שלך. לאחר מכן, אדם זה משמש כמשאב פנימי עבור הצוות שלך כאשר מתעוררות שאלות. כמו כן, ספקי WMS רבים מספקים אפשרויות להדרכה משלימה ותמיכה טכנית.
מסקנה: WMS להצלחת אחסנה
מערכת ניהול מחסן מספקת יתרונות רבים . אלה עשויים לכלול נראות מלאי בזמן אמת, עלויות מופחתות, הגנת שגיאות, פרודוקטיביות או רווחי יעילות. נכון שהעלויות משתנות מפתרון לפתרון בהתאם לצרכים שלכם.